Nota de Prensa (Ayuntamiento de Terrassa) sobre su incorporación al TercerLloc.cat


(Emitido el 2 de junio de 2011)

clip_image002

Terrassa és a partir d’ara un dels sis municipis de Catalunya que ofereixen recursos a treballadors mòbils a través del portal www.tercerlloc.cat.

La regidora de Serveis Generals, Qualitat i Atenció Ciutadana, Isabel Quintana, i el director general del Microsoft Innovation Center Productivity, Albert Esplugas, han signat avui un conveni entre el consistori i la fundació que ho fa possible.

El portal www.tercerlloc.cat, gestionat per aquest centre d’innovació, ofereix als treballadors en mobilitat valuosos recursos com ara informació detallada i actualitzada de molts dels punts de la ciutat que aquests treballadors poden fer servir eventualment com a espai de treball. Més enllà de la simple relació de punts de connexió wi-fi a Internet, la base de dades detalla les característiques de cada punt: els horaris, si hi ha taules o no, si hi ha endolls on poder recarregar la bateria, si és obligatori o no guardar silenci, si el lloc disposa de màquina de begudes, si la connexió a Internet és gratuïta o de pagament, etc.

El nom del portal prové del concepte de tercer lloc de treball, entenent que el primer és la seu de l’empresa i el segon és el domicili del treballador. Actualment, molts treballadors desenvolupen part de la seva jornada (o fins i tot tota la jornada) en mobilitat o itinerància, i necessiten disposar d’espais on fer tasques com consultar el correu electrònic, redactar documents, fer recerques d’informació per Internet, etc. Per això existeix una demanda cada vegada més gran d’aquesta mena d’espais.

El portal inclou també diversos continguts i serveis per a empresaris i treballadors de l’àmbit del treball mòbil:

  • Descàrrega d’aplicacions per donar d’alta i consultar ubicacions des de les principals plataformes de dispositius mòbils (iPhone, Windows Phones, Symbian).
  • Descàrrega d’altres aplicacions gratuïtes útils per a treballadors mòbils.
  • Enllaços a llocs d’interès sobre temes relacionats amb els treballadors mòbils.
  • Consells i trucs per a persones que s’incorporen a aquesta nova forma de treballar.
  • Estudis sobre l’impacte d’aquest tipus de treball en la productivitat de les empreses.
  • Eines que permeten calcular l’impacte en el compte de resultats d’aquesta forma de treball.
  • Articles i casos d’èxit de treballadors mòbils i d’empreses que potencien el treball flexible.

L’acord especifica que l’Ajuntament de Terrassa aportarà informació relativa als espais municipals qualificables com a tercers llocs i MIC Productivity mantindrà i actualitzarà el portal www.tercerlloc.cat, que inclourà aquesta informació.

El conveni estableix també que l’Ajuntament de Terrassa participarà com a ponent a les jornades de divulgació que organitzi la fundació per a explicar l’experiència de Terrassa amb aquest servei.

110602 Conveni Tercer Lloc 2 110602 Conveni Tercer Lloc 1

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s